Majakka -hanke, Raudaskylän Kristillinen Opisto - Raudaskylän Kristillinen Opisto
Hankkeet > Käynnissä olevat hankkeet > MAJAKKA

MAJAKKA  maahanmuuttajat kanssamme

20182021 

Majakka — maahanmuuttajat kanssamme on STEAn rahoittama kehittämishanke, jonka tavoitteena on edistää maahanmuuttajien työelämäosallisuutta. Tavoitteen saavuttamiseksi Majakka luo uusia toimintamalleja maahanmuuttajatyöhön yhdessä alueellisten toimijoiden kanssa. Hankkeen yhteistyökumppaneita ovat maahanmuuttajat, viranomaistoimijat, yritykset, kunnat ja kuntayhtymät, työllistämis- ja maahanmuuttajaverkostot, oppilaitokset, hankkeet sekä yhdistykset ja vapaaehtoistoimijat.
 
Majakan toimintamuotoja ovat maahanmuuttajille suunnattujen palveluiden kehittäminen, maahanmuuttajien työelämävalmiuksien parantaminen ja työllistymisen esteiden purkaminen. Lisäksi teemme näkyväksi alueen kansainvälistä osaamista, kehitämme uudenlaista vapaaehtoistoimintaa sekä luomme mahdollisuuksia valtaväestön ja maahanmuuttajien kohtaamisille. Toimintamuotojamme ovat myös ajankohtaiset koulutukset ja tapahtumat sekä alueellinen vaikuttamis- ja verkostotyö.
 
Majakka-hankkeen välittömiä kohderyhmiä ovat Oulun eteläisen alueen maahanmuuttajat sekä alueen yritysten, yhdistysten, kuntien ja kaupunkien henkilöstö. Välillisenä kohderyhmänä on alueen väestö.

 

Maahanmuuttaja:

  • Etkö löydä tarvitsemiasi palveluita?
  • Etsitkö apua työnhakuun? Tarvitsetko ohjausta ja neuvontaa työhakemuksen ja CV:n tekemiseen?
  • Haluatko mukaan vapaaehtoistyöhön?
  • Haluatko oppia lisää suomen kieltä? Tai haluatko löytää itsellesi opiskelupaikan?
  • Onko sinulla jo koulutus tai osaamista, mutta et tiedä, onko siitä mitään hyötyä sinulle Suomessa?
 
Majakka-hankkeen työntekijät auttavat sinua oikeiden palvelujen löytämisessä ja yksilöllisen, työelämään johtavan polun suunnittelussa. Ota meihin yhteyttä ja sovi aika alkukeskusteluun.
 
 

Työnhakulinkkejä tästäTyönantaja:

Majakka-hankkeen työntekijät auttavat maahanmuuttajien ohjauksen ja neuvonnan parissa työskenteleviä. Yhdessä voimme etsiä hyviä käytänteitä kotoutumisen edistämiseksi sekä jakaa monikulttuurista osaamista.


Yrittäjä tai työnantaja:


Tarvitsetko apua maahanmuuttajien työhön perehdyttämiseen tai työntekijäsi työelämäsanaston parantamiseen? Majakka-hanke antaa neuvontaa maahanmuuttajien työelämän käytänteisiin ohjaamiseen ja työhön valmentamiseen.

 

Majakan pakopeli


Pakopeli


Majakka on valmistanut maahanmuuttoteemaisen pakopelin. Pelin osallistujan tehtävänä on luoda hyvä ja onnellinen elämä uudessa maassa, jonka kieltä ja ihmisiä hän ei tunne. Pelaajien tulee selvittää koodeja eri lukkoihin ja ratkaista tehtävä matkalaukkuun pakattujen vinkkien avulla. Peliaika on yksi tunti.
Yhteystiedot

 

Heli Somero

Projektipäällikkö

heli.somero(a)rko.fi

050 5975 288

 

Sara Herrala

Projektityöntekijä

sara.herrala(a)rko.fi

050 5975 289


Facebook: @majakka